вторник, 29 януари 2008 г.

SEMPER IDEM


*Надоле!Надоле!Надоле!
в студените бездни слезни
където тела полуголи
се гърчат край черни стени *

-Тя е въглекопачка от пролетарята !
-Тя не е въглекопачка от пролетарята !
-Тя е въглекопачка от пролетарята ! Виж саждите по лицето и !
- А-а , това ли било , другарю , това не са сажди , това е очна линия .

Дали ще видиш каменарчето със сажди по лицето ,което чака *кобния* час на 1 май или тъпата 18 годишна лигла със черна правилна френска очна линия върху възпалените и клепачи е просто въпрос на възприятие.We've all been traumatized , we were all part of the revolution.Саждите и очната линия могат много да си приличат понякога , сигурна съм че тук дори другаря Смирненски би се съгласил със моята свежа особа .
Когато съм се родила мама е мислила да ме кръсти Сребрина /минутки за благодарствена пауза че не го е сторила / , но е погледнала във средностатистическите ми плиткокафяви очи и е избрала в момент на просветление хиндуисткото название за божествената сила на илюзията чрез която Бога (хуевър дат майт би) моделира тварната релност ,за мое заглавие в големия лош живот .Чрез умело направена на скоро съпоставка между очарователната ни християнска трактовка и необятния свят на универсумите и преражданията ,някой почти квалифицирани учени алхимици изказаха предположението че е съвсем вероятно другаря Луцифер да се е инкарнирал ( незнам дали има такава дума ) в моето сладкодумно същество.You know that whole name-thing and stuff ... .Представете си само , може в момента да четете блога на дявола.Не е ли вълнуващо ? ... представете си сега кво ми е на мен 7 дни в седмицата по около 19-20 часа на ден и най-вече във вторник.

Дяволът отива на училище.Днес си е прочел урока за профила по история , но е пропуснал почти случайно да си напише домашното по немски език .Дяволът си е изправил косата с преса и преди училище е гледал сапунката в 11 по бтв.Дяволът излиза през голямото междучасие заедно със своите съученички на терасата на класната стая ,която е образувана от разликата в покривите на две крила от училището на дявола . Дявола излиза там за да си изпие кафето и да изпуши 1 (а във вторник може и две ) цигари розова фемина .
Като в някакво девическо ТВУ младите мислопрестъпнички пушат в кошара два на три метра със стени от мраморни плочки и под от настилка за покрив залепен немърливо с катран който се разплисква статично върху високите апатични, жълтеникави стени.Това напомня на дявола за вкъщи. Група млади загубени вече души в циментова кошара с изглед единствено към отрязък небе с формата на основа на правилна права призма . Не че дяволът разбира от стереометрия.В девети клас дяволът не прочете Дантевия ''Ад'' въпреки че беше от задължителната литература и затова сега не е наясно кой точно кръг от неговите владения е това .Трябва да е някой от по външните ,небето е малко и стереометрически детерминирано но все пак се вижда.По тази логика деветият кръг е актовата зала.Нищо чудно че училищните тържества са винаги ужасяващи , мисли си дяволът.
Една позната на дяволът някога казваше че черното няма отенъци .... за отенъци - добре , мисли си дяволът обаче как стои въпросът с химическия състав .Катран , сажди ,очна линия , на кой му пука щом има революции . В света на дявола , хората се различават по цвета на кръвта си .Средностатистическите залагат страхливо на червено ( червено 32 черно 15 , печелииии ... черно 31).Казват че са останали и такива със синя кръв ,но освен жалки футболни привърженици и хипотетичните обитатели на Ъппър ийст сайд от *Госсип гърл* дяволът не е срещал други.Емо-ционалистите в неговия свят имат бонбонено-розова до цикламена кръв и постоянно се режат за да докажат този факт .Ню-рейвърите имат електриково зелена кръв и клипа на една от любимите песни на дявола е ярък ( чак флуоресцентен ) пример за това . Във света на дявола има и солариумни индианци с червена кожа , но дявола се страхува твърде много от тях и не се е интересувал за цвета на кръвта им .
Аз съм дяволът . Моята кръв е .... опалова на цвят . Млечносинкава като почистващия ексфолиант на Гарниер за лице , или жълтеникавобяла като лосион за тяло с кашмирен екстракт и аромат на мляко и мед .... със всички възможни отенъци , каквито са облаците в онези прекрасни есенни дни когато има режим на слънчевата светлина .Перлените отблясъци ти позволяват да четеш шрифт 16 , но не и да ... шиеш гоблени ( Кой за бога шие гоблени и без тва ) ще познаете вашия първи опалов ден дори и да не знаете за какво ви говоря а дотогава
катран , сажди , очна линия
SEMPER IDEM

2 коментара:

Imag0 каза...

тази ми е любимата! няма спор- ти си!

Cherry Frou Frou каза...

So ist denn alles, was ihr Sünde, Zerstörung, kurz, das Böse nennt, Mein eigentliches Element.